Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki Rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdał 10 dag
mleko w proszku 30 dag
masło 20 dag
woda 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/2 szklanka
wafle tortowe 4 wafle
wiórki kokosowe 2 po 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki Rafaello

Kroki postępowania

1
wode podgrzewamy rozpuszczamy w niej cukier, następnie wystudzone przelewamy do większego garnka
Krok 1 - Kulki Rafaello foto
2
dodajemy pokruszone na miał wafle, mleko w proszku oraz ciepłe masło jak i 100 gram wiórek, miksujemy i odstawiamy na 30 minut.
Krok 2 - Kulki Rafaello foto
3
Następnie formujemy kulki, w środek wkładamy sparzonego , obranego ze skóry migdała. Obtaczamy w pozostałych wiórkach. Trochę jest z tym zabawy ale warto:)
Krok 3 - Kulki Rafaello foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 18.01.2014 13:26
Świetne kulki,bardzo lubię.
dianix 02.05.2013 22:13
to smakołyczek
Maniek2 24.04.2013 20:08
bardzo smaczne
reniatka 31.01.2013 12:50
mniam mniam
Klausia 25.12.2012 03:18
pychota :) uwielbiam Rafaello :)
kala9287 24.12.2012 17:06
uwielbiam :)
miroslawa 24.12.2012 03:35
te kulki są przepyszne, smaki z dzieciństwa
teresa18 23.12.2012 19:44
swietne
angelika14 23.12.2012 17:30
zjadłabym chyba wszystkie sama, są pyszne
jolanta19 23.12.2012 16:55
super
maciek7 23.12.2012 16:51
pycha
KasiaK90 23.12.2012 16:43
pyszne
kupiska 23.12.2012 16:29
Fajnie wygladaja
AURELKA 23.12.2012 15:58
super przepis
Patrycja25 23.12.2012 15:55
pycha
Botwinka 23.12.2012 15:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak