Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duńskie sledzie w sosie chrzanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majtasy 8 sztuk
ogórek konserwowy 8 plastrów
kapary całe Smak 8 sztuk
Chrzan śmietankowy Smak 3 łyzki
majonez tradycyjny 2 łyzki
śmietana 18 proc 2 łyzki
jabłko kwaśne 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
papryka marynowana 8 paseczków

Przepis i sposób przygotowania na: Duńskie sledzie w sosie chrzanowym

PRZYGOTOWANIE ŚLEDZI
Śledzie dokładnie opłukać, zalać zalewą przygotowaną z zimnej przegotowanej wody i octu w proporcjach 4:1. Odstawić do lodówki na ok. 12 godzin.Następnie dokładnie odsączyć. Ogórki konserwowe pokroić w plastry, natomiast paprykę konserwowa w paseczki.Na śledziu położyć plasterek ogórka i paseczki papryki.Spiąć dwoma wykałaczkami ponieważ będą one dzielone na polówki ale to dopiero przed podaniem.
PRZYGOTOWANIE SOSU
Chrzan, majonez oraz śmietanę dokładnie połączyć, jabłko zetrzeć na tarce połączyć z wcześniejszymi składnikami.Doprawić do smaku sola oraz
PODAWANIE ŚLEDZI Do śledziarki przelewamy przyrządzony sos. Ruloniki kroimy na połowę.Układamy na sosie, w każdego śledzia wkładamy kapara.Czerwona cebulkę kroimy w krążki i posypujemy nimi śledzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 26.12.2012 23:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak