Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
grzyby suszone 5 sztuk
kasza gryczana 3 łyżki
kapusta kiszona 25 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Grzyby moczymy w ciepłej wodzie około 30 minut. Kapustę kiszoną zagotowujemy i raz odlewamy wodę aby nie była kwaśna. Następnie zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy 20 minut.
Krok 1 - Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną foto
2
Dodajemy grzyby i kasze gryczaną. Gotujemy całość do miękkości.
Krok 2 - Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną foto
3
Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego
Krok 3 - Barszcz z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.12.2012 12:32
Lubię takie wynalazki :) Często komponuję nowe zupy - ... nowe w sensie, że nietradycyjne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak