Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny pstrąg smażony z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 sztuka
musztarda 2 łyżeczki
papryczka chili 1 sztuka
olej roślinny
marchewka ugotowana 3 sztuki
seler korzeniowy gotowany 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
bakłażan 0,5 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny pstrąg smażony z warzywami

Patroszonego pstrąga nacieramy marynatą z musztardy, oleju i posiekanej drobno papryczki chilli, a następnie przykrywamy go i odstawiamy do lodówki na 3 godziny (można dłużej). Po tym czasie solimy rybę sola ziołową i smażymy z każdej strony na oleju. Na drugiej patelni smażymy na oleju pokrojone w słupki, ugotowane wcześniej warzywa (marchewkę i seler) oraz pokrojoną w plastry cebulę i bakłażana. Podczas smażenia doprawiamy warzywa solą i ziołami prowansalskimi. Podajemy pstrąga razem z warzywami. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 04.03.2013 22:36
pyszna rybka
jozefinach 02.03.2013 12:51
Uwielbiam pstrąga, ryba prezentuje się znakomicie.
Joannasz3190 13.01.2013 18:50
Uwielbiam ryby, ta wygląda wspaniale :)
Lemon 03.01.2013 14:51
świetny
Justyna28 03.01.2013 13:02
mniam
Cukiereczek13 03.01.2013 12:43
musi być pyszny :)
aisoglam 03.01.2013 11:40
Pięknie wygląda :)
aisoglam 03.01.2013 11:40
Pięknie wygląda :)
eMMe 03.01.2013 11:33
super:)
babajaga1969 03.01.2013 11:21
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak