Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 3 łyżki
jajko 2 sztuki
groszek konserwowy 10 dag
Kurczak pieczony 10 dag
wołowina 10 dag
sos sojowy 4 łyżki
olej sezamowy 2 łyżki
szczypiorek do smaku
ryż 40 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony po chińsku

Jajka ubić i usmażyć na łyżce oleju jajecznicę. Pokroić na kawałki i odstawić w ciepłe miejsce. Mięso wołowe pokroić w paski, polać połową sosu sojowego i olejem sazamowym. Odstawić na godzinę. Usmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać ryż, kawałki kurczaka oraz groszek. Smażyć 10 minut. dodać pozostały sos sojowy i doprawić solą oraz pieprzem. Przed podaniem dodać jajecznicę i posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak