Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z mango

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mango 3 sztuki
białko 2 sztuki
śmietana 30% 125 ml
sok z cytryny 2 łyżki
mięta do smaku
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z mango

Owoce umyć, osuszyć i obrać ze skórki i oddzielić miąższ od pestki. Miąższ pokroić w kostkę. 1/3 pokrojonego miąższu zmiksować. Do pokrojonych owoców dodać sok z cytryny i cukier. Dodać ubitą śmietanę zmieszaną z ubitymi białkami i owocami. Owoce ze śmietaną ułożyć w salaterkach i wstawić do lodówki na 4 godziny. Udekorować paskami mango i miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak