Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z tuńczyka z pastą z awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 200 g
mix sałat 1 garść
ocet balsamiczny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z tuńczyka z pastą z awokado

Polędwica z tuńczyka- takie oto coś znalazłam ostatnio w Biedrze.
Kupiłam, zrobiłam tak:

Polędwicę po rozmrożeniu polałam lekko octem balsamicznym, natarłam czosnkiem, skropiłam cytryną.

Zawinęłam w folię, ułożyłam nań włoszczyznę pokrojoną w słupki (aj, no mrożoną...). Piekarnik (mam gazowy) 180st C 15 minut(tak na oko :) )

Zrobiłam pastę z awokado: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/263314/pikantna-pasta-z-awokado.html
oraz zrobiłam dressing do mixu sałat:
łyżeczka musztardy dijon, ocet balsamiczny do smaku i pół łyżeczki miodu- mieszamy.
Zalałam tym sałatę.

Po upieczeniu tuńczyka, siup na talerz obok pasta awokado i reszta talerza w sałacie z dressingiem.

Zarówno na obiad jak i kolację, myślę, że dosyć dietetyczne:).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak