Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z tuńczyka z pastą z awokado
Kupiłam, zrobiłam tak:
Polędwicę po rozmrożeniu polałam lekko octem balsamicznym, natarłam czosnkiem, skropiłam cytryną.
Zawinęłam w folię, ułożyłam nań włoszczyznę pokrojoną w słupki (aj, no mrożoną...). Piekarnik (mam gazowy) 180st C 15 minut(tak na oko :) )
Zrobiłam pastę z awokado: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/263314/pikantna-pasta-z-awokado.html
oraz zrobiłam dressing do mixu sałat:
łyżeczka musztardy dijon, ocet balsamiczny do smaku i pół łyżeczki miodu- mieszamy.
Zalałam tym sałatę.
Po upieczeniu tuńczyka, siup na talerz obok pasta awokado i reszta talerza w sałacie z dressingiem.
Zarówno na obiad jak i kolację, myślę, że dosyć dietetyczne:).