Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałatka:
pomidor 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
pora 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
sałata zielona 1 główka
oliwa
szczypiorek do posypania
pieprz
sos pieczeniowy
kostka pieczeniowa 1 sztuka
woda 200 ml
cebula 1/4 sztuki
olej pół łyżeczki
śmietana 2 łyżki
DODATKOWO:
olej 5 łyżki
ziemniaki kilka sztuk
schab bez kości 2 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kapustą

SAŁATKA: Jajko ugotować i obrać. Pokroić. Pomidora pokroić w półćwiartki. Sałatę porwać na kawałki. Pozbawionego skórki ogórka pokroić. Porę poszatkować. Wszystko wymieszać w misce. Posolić i popieprzyć. Polać oliwą z oliwek. Posypać poszatkowanym szczypiorkiem. Ziemniaki obrać z mundurków. Ugotować w osolonej wodzie. Schab wieprzowy panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelnię wylać kilka łyżek oleju. Kłaść kotlety. Smażyć z dwóch stron. Międzyczasie przygotować sos pieczeniowy: cebulkę pokroić w mniejsze kawałki. Zeszklić na oleju. Dodać kostkę pieczeniową i wodę. Całość zagotować. Zagęścić śmietaną. Na talerz wyłożyć sałatkę. Postawić obok niej ziemniaki. Dalej kawałki kotleta, które należy polać sosem pieczeniowym. Ziemniaki polać usmażonym olejem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 04.01.2013 12:31
smaczny
Ewelina47 04.01.2013 10:49
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak