Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3
masło
bulion warzywny
sól
pieprz
por

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa Zupa cebulowa

są różne przepisy na zupę cebulową Ja osobiście robię ją w następujący sposób :

Kroje cebule i por w piórka wrzucam do garnka i smażę na maśle ( bądź margarynie) , aż do uzyskania odpowiedniego koloru i miękości. Gdy mam już odpowiednio przygotowaną " masę cebulowo-porową " dodaję bulionu ( to zależy jaki mi w rękę wpadnie ) i duszę całość na małym ogniu . Solę i pieprzę i lubię dodać jeszczę szczyptę kolendry i liść laurowy. gdy mam gotową zupę podaję ją w chlebie do zup bądź z grzankami z piekarnika z serkiem. gdy podajemy zupę warto na górę posypać serem tartym , co nadaje wyjątkowego samku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak