Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z suszonymi śliwkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 30 dag
dobra kiełbasa 40 dag
grzyby suszone 3 dag
przecier pomidorowy 3 łyżka
cebula 1 szt
kostka warzywna 1 szt
kostka grzybowa 1 szt
suszone śliwki 8 szt
kapusta kiszona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z suszonymi śliwkami

Kapustę wypłukujemy, drobno kroim i dodajemy do zeszkolonej na maśle cebulki.

Zalewamy gorącą wodą.

Osobno podsmażamy mięso i kiełbasę pokrojone w kostkę.

Grzyby płuczemy, gotujemy i mielimy.

Dodajemy wszystko do kapusty i gotujemy na małym ogniu aż będzie miękka i smaczna.

Możemy dodać także przyprawę do kapusty.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 05.01.2013 12:27
świetny
angelika14 05.01.2013 12:24
uwielbiam bigosik ze śliwkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak