Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z wkładką ziemniaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

peiczarki 0,5 kg
ziemniaki 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
por 1 sztuka
kostka grzybowa
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z wkładką ziemniaków

Kroki postępowania

1
Na samym początku należy przygotować bulion warzywny. W tym celu wrzucamy do garnka obrane warzywa: marchew, pietruszkę, seler oraz porę.Dodatkowo do smaku wrzucamy kostkę grzybową. Wszystko gotujemy na małym ogniu.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z wkładką ziemniaków foto
2
Następnie obieramy i kroimy na drobne kawałki pieczarki. Następnie dusimy je lekko na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z wkładką ziemniaków foto
3
Po zagotowaniu wody dodajemy pokrojone pieczarki i gotujemy dalej. W międzyczasie obieramy i wstawiamy do ogień w osobnym garnku ziemniaczki i gotujemy do miękkości.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z wkładką ziemniaków foto
4
Gotowe ziemniaczki odcedzamy i ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z wkładką ziemniaków foto
5
Następnie gotowe ziemniaki przekładamy na talerze, całość zalewamy uzyskaną zupą pieczarkową. Smacznego
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z wkładką ziemniaków foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.02.2013 20:59
smacznie sie zapowiada
kate.500 16.02.2013 20:59
smacznie sie zapowiada
Kasnaj 05.01.2013 18:25
ładnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak