Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nototenia w ziołach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nototenia 6 szt
szałwia świeżą 5 gałązek
trawa cytrynowa 1 łyżeczka
masło 50 g
oliwa 3 łyżki
cytryna
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
estragon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Nototenia w ziołach

Kroki postępowania

1
Umyć i posiekać szałwię.
Krok 1 - Nototenia w ziołach foto
2
Wymieszać trawę cytrynową z masłem.
Krok 2 - Nototenia w ziołach foto
3
Do malaksera wlać oliwę, dodać estragon i sok wyciśnięty z jednej cytryny.
Cytrynę wyszorować dobrze zetrzeć też do malaksera odrobinę skórki.
Zmiksować. Potem dodać masło z trawą cytrynową, pieprz oraz sól i jeszcze raz zmiksować.
Krok 3 - Nototenia w ziołach foto
4
Oporządzić tuszki ryby. Odciąć płetwy, oskrobać łuski, umyć. Natrzeć rybę przygotowana marynatą, zawinąć w folie i odstawić do lodówki na pół godziny.
Krok 4 - Nototenia w ziołach foto
5
Piec w temperaturze ok 200 stopni przez 20-30 minut.
Podawać z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego.
Krok 5 - Nototenia w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.06.2014 22:15
ciekawy pomysł na pyszną rybkę
kuklik 28.11.2013 08:53
w takim wydaniu nie jadłam jeszcze tej ryby
jozefinach 02.01.2013 17:39
Danie prezentuje się bardzo smakowicie.
Patrycja25 01.01.2013 18:52
dobre
Bogusiaz 01.01.2013 18:43
lubie ta rybke
Poison1988 01.01.2013 18:28
nieźle wygląda rybka i fajnie podana. Aczkolwiek nigdy nie jadłam :D
Sylwia56
Sylwia56 01.01.2013 18:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak