Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser warstwowy nektarynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nektarynki 9 szt
galaretka cytrynowa 2 szt
mleko zagęszczone niesłodzone 1 puszka
twaróg 60 dag
olejek migdałowy 4 krople
cukier waniliowy 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
nektarynki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser warstwowy nektarynkowy

Obydwie galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i studzimy. Nektarynki /9 szt/ myjemy, osuszamy, usuwamy pestki i miksujemy na papkę. Do zmiksowanych owoców dodajemy wystudzoną galaretkę i ponownie dokładnie miksujemy. Połowę musu rozkładamy do 7-8 pucharków lub szklanek i wstawiamy do lodówki by zgęstniał. Resztę musu trzymamy w temperaturze pokojowej. Żelatynę namaczamy w 1/3 szklanki zimnej wody, podgrzewamy i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Twaróg ucieramy z cukrem pudrem. Zimne mleko zagęszczone ubijamy z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy do mleka twaróg i żelatynę i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy olejek migdałowy i ponownie mieszamy. Do pucharków z zastygniętą masą nektarynkową rozkładamy masę serową a na nią kładziemy pozostałą masę nektarynkową.Dekorujemy plasterkami nektarynek i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.03.2013 00:01
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak