Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser twarogowy z wędzonym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 40 dek
cebula biała 1 szt
sól
pieprz
ser biały 1/2 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: ser twarogowy z wędzonym boczkiem

Kroki postępowania

1
Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na skwarki. Pod koniec dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i szklimy.
Krok 1 - ser  twarogowy z wędzonym boczkiem foto
2
Ser biały jeśli jest suchawy rozdrabniamy w rozdrabniaczu a mokrzejszy rozcieramy łyżką.
Krok 2 - ser  twarogowy z wędzonym boczkiem foto
3
Ser mieszamy z usmażonym boczkiem i doprawiamy do smaku. W razie potrzeby możemy dodać łyżkę śmietany. Uważamy ze solą ponieważ wytopiony boczek jest słonawy. Po doprawieniu odstawiamy do lodówki aby smaki się połączyły. Ser podaję z pieczywem.
Krok 3 - ser  twarogowy z wędzonym boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 14.01.2013 19:26
ciekawe, to musi byc dobre
misia53 05.01.2013 19:49
ja tak jak benka ,nie słyszałam o takiej
ben-ka 04.01.2013 10:11
takiej pasty to i ja jeszcze nie robiłam.....
babajaga1969 02.01.2013 18:27
z boczkiem jeszcze nie jadłam, ale spróbuję
Poison1988 02.01.2013 18:20
niezwykłe połączenie :)
Magda24 02.01.2013 16:31
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak