Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z kapustą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
kapusta kiszona 500 g
grzyby suszone 5 g
jajko
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować zalać woda i ugotować na miękko , odcedzić . Grzyby zamoczone dzień wcześniej także ugotować około 40 minut i przełożyć do kapusty razem dusić na małym ogniu przyprawić do smaku sola i pieprzem . Ciasto francuskie podzielić na kwadraty wo wymiarach 5 x 5 na każdy kładziemy łyżeczką zimny farsz
Krok 1 - Francuskie rożki z kapustą i grzybami foto
2
składamy w pół i dobrze zlepiamy . Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi
Krok 2 - Francuskie rożki z kapustą i grzybami foto
3
Pieczemy w temp 200 C około 15-20 minut.
Krok 3 - Francuskie rożki z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.05.2013 09:46
lubimy takie
Łukasz15 12.03.2013 18:38
Bardzo dobre
Seba 22.01.2013 08:29
dla mnie bomba
treonina 13.01.2013 14:55
prosty i bardzo fajny pomysł!
Klausia 09.01.2013 09:48
Oj z barszczykiem to na pewno poezja :)
RenataZ-et 08.01.2013 19:20
super przekąska lub dodatek do barszczyku czerwonego
Wafelek2601 04.01.2013 10:18
Super
pycia9 03.01.2013 16:48
pycha
czarnyaniol1990 03.01.2013 08:35
lubie takie przekoąski :)
wyattearp 03.01.2013 07:13
fajne
Konczi 03.01.2013 06:17
lubię takie
miroslawa 03.01.2013 04:48
smaczne, lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak