Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna botwinkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
buraki 2 szt
masło 2 łyżki
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
por (biała część) 1/4 szt
śmietana 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Barszcz 0,5 litra
udka kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna botwinkowa

Całą botwinkę dokładnie myjemy i skrajamy liście i część czerwoną buraka. Dusimy na pokrojonym czosnku i masełku. Buraki zmniejszą swoją objętość. Mięso myjemy i gotujemy w wodzie, po 15 minutach wrzucamy pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera i pora. Dodajemy tez buraki czerwone pokrojoną w kostkę. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękki i wówczas dodajemy barszcz biały, gotujemy przez 10 minut na delikatnym ogniu dodajemy kostkę rosołową i wylewamy na talerze. Podajemy z łyżeczką śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 20.01.2014 08:47
kusząca zupka
Bernadeta1 14.01.2014 00:10
pyszna zupka
krystyna330 07.11.2013 23:07
dobry przepis
Margo1 20.05.2013 22:25
jeszcze nie robiłam
ajres 03.05.2013 22:24
czas się zacznie to zrobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak