Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z kluskami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler do smaku
por do smaku
kostka rosołowa 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziemniaki 4-5 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
makaron nitki 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z kluskami

Kość zalewamy wodą około 2-3 litrów i doprowadzamy do zagotowania. Kiedy zbierze się piana szumujemy, dodajemy kucherek, liść laurowy, ziele angielskie, obraną marchewkę i pietruszkę, pora i selera.Gotujemy. Następnie po około 15 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a na koniec gotowania dodajemy kluski i kostkę rosołową. Całość gotujemy aż ziemniaki i kluski będą miękkie. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 04.05.2013 20:25
uwielbiam takie zupy
ankaryba 05.03.2013 15:05
bardzo smaczna :-)
kasiek 20.01.2013 21:37
dla mnie pyszna
treonina 13.01.2013 15:00
smaczna
MagdaXXX 09.01.2013 21:25
mniam
ziutula
ziutula 08.01.2013 21:26
lubię takie zupy
Miki 08.01.2013 21:19
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak