Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso smażone w sosie własnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 1 szt
olej do smażenia
śmietana 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
sól do smaku
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: mięso smażone w sosie własnym

Mięso ze schabu opłukać dokładnie wodą, w kolejnym etapie pokroić mięso w plastry. Następnie należy plastry potłuc delikatnie tłuczkiem. Na rozgrzanym oleju smażyć plastry mięsa lekko je przypalając co pozwoli nam utworzyć konsystencję sosu. Nasępnie dodajemy cebulę w dowolny sposób pokrojoną , dusimy razem z dodatkiem wody, po prawi całkowitym odparowaniu wody dodajemy sól i pieprz do smaku. Następbnie dodajemy jeszczę śmietanę i podsmażamy wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 20.01.2017 13:16
Takie fajne, zwykłe jedzenie.
Ela15 24.03.2013 20:18
pyszne mięsko
ONY_za_kare 24.03.2013 15:02
pyszne mięsko
TEtalicha 19.03.2013 14:33
takie lubie najbardziej
Ewelina38 18.03.2013 11:31
uwielbiam tak zrobiony schab, a do tego najczęściej robię pęczak i sałatkę z kiszonych ogórków
wiola333 14.01.2013 15:51
mniam
pajbek 12.01.2013 22:14
Super, takie najlepsze :-)
agnieszka214 09.01.2013 17:50
slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak