Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 2 1/2 l
grzyby leśne 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
por 1 kawałek
Makaron kolanka 15 dag
śmietana 2 łyżki
mąka 1/2 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa

Kroki postępowania

1
Jarzyny drobno kroimy i gotujemy w bulionie.
Krok 1 - Grzybowa foto
2
Grzyby leśne (podgrzybki, prawdziwki, kozaki) oczyszczamy, kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy.
Krok 2 - Grzybowa foto
3
Zupę zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną, dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy do smaku i podajemy.
Krok 3 - Grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak