Przepis i sposób przygotowania na: fantazja - rolada malinowa
Delikatnie dodawaj po jednym żółtku i mieszaj w jedną stronę, potem dodawaj po jednej łyżce mąki ciągle delikatnie mieszając.
Na płaską blachę z piekarnika połóż papier do pieczenia, wylej ciasto równiutko. Piecz ok. 20 min w temp 170 C
Śmietanę ubij na sztywno i dodaj cukier waniliowy, ew. 2-3 łyżki cukru zwykłego.
Jeśli są świeże maliny to dodaj do śmietany i wymieszaj.
Jeśli są mrożone to rozmroź i bardzo porządnie odsącz. Wtedy też dobrze jest śmietanę dosłodzić.
Ściągnij biszkopt z blachy razem z papierem i połóż na dużej równej powierzchni. Gdy będzie już całkiem zimny wyłóż śmietanę z malinami i równiutko rozsmaruj płaskim nożem na cieście. Zwijaj powolutku roladę. Włóż do lodówki na ok. 30 min przed podaniem.
Smacznego :)