Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa z piersi kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
marchewka 4 sztuki
kostki rosołowe 3 sztuki
woda 2 litry
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa z piersi kurczaka

Gotujemy w całości piersi z kurczaka w 2 litrach wody, marchewkami i 3 kostkami rosołowymi. Gdy mięso i marchewki się ugotują, wyjmujemy je i mierzymy ile mamy wywaru. Gdy nie ma 2 litrów wywaru, dolewamy wody, ponownie zagotowujemy i odstawiamy. Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, a marchewkę kroimy w krążki. W salaterkach układamy mięso i marchewkę, następnie zalewamy wywarem i odstawiamy do przestudzenia. Po ostygnięciu galaretę wstawiamy do lodówki. Gotową galaretę możemy przyozdobić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 19.02.2014 12:59
smaczne danie podano
Ela15 18.11.2013 14:06
bardzo lubię galarete
Ewelina38 20.09.2013 11:34
drobiową lubimy najbardziej :)
jeta72 12.07.2013 08:35
bardzo lubię :-)
dianix 11.05.2013 21:47
bardzo efektowna
Pietruszka 06.03.2013 17:50
kiedyś wypróbuje ten przepis :)
ONY_za_kare 23.01.2013 12:35
uwielbiam taką galaretkę
babajaga1969 08.01.2013 17:51
lubię taką i ładnie podana
gosia56 08.01.2013 14:39
bardzo lubię .
halina17 08.01.2013 11:27
Bardzo lubię galaretkę drobiową , lepsza jest z kurczaka niż z piersi.
IwonaKa 08.01.2013 11:26
ale musi smakować,uwielbiam taką galaretkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak