Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z szynką, czerwoną fasolą i pomarańczą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 200 g
kukurydza 1 puszka
szynka wędzona 200 g
pomarańcze 2 szt.
natka pietruszki
oliwa 3-4 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z szynką, czerwoną fasolą i pomarańczą

Ryż ugotuj i ostudź. Fasolę odsącz i przepłucz, kukurydzę odsącz z zalewy. Szynkę pokrój w kostkę. Pomarańcze obierz i pokrój w plastry, a następnie w cząstki (jeżeli chcesz odłóż kilka plastrów do przybrania talerza).
Ryż, fasolę, kukurydzę oraz szynkę przełóż do salaterki, dodaj oliwę, musztardę i przypraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą płatków chili, całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i cząstki pomarańczy i delikatnie przemieszaj. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 17.01.2013 18:17
lubie saltki z ryzem napewno wyprubuje
mufinka79 09.01.2013 19:21
Dziękuję :)
Katarzyna34 08.01.2013 18:39
ciekawe musę wypróbować
Cukiereczek13 08.01.2013 14:49
super propozycja :)
Konczi 08.01.2013 13:58
wygląda smacznie
Silver Teaspoon 08.01.2013 13:29
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak