Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona mortadela Zub3r'a

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 1/2 kg
jajko 2
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
chili
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona mortadela Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Mortadele (ja użyłem z warzywami) kroimy w miarę cienkie plasterki.
Krok 1 - Smażona mortadela Zub3r'a foto
2
Każdy kawałek obtaczamy w mącę. Następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec panierujemy w bułce tartej wymieszanej ze szczyptą chili.
Krok 2 - Smażona mortadela Zub3r'a foto
3
Tak przyrządzoną mortadele smażymy na wolnym ogniu, na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Smażona mortadela Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.03.2014 21:41
pyszna jest taka mortadela
Kulinarna Ja 09.03.2014 21:21
Też od czasu do czasu robię takie kotleciki ;)
romanrafal
romanrafal 22.02.2014 16:45
studenckie kotlety
Ela15 23.10.2013 16:13
bardzo dobra
pestka 05.05.2013 09:31
szybkie i dobre
IZABELA29 19.02.2013 10:13
pewnie znajdzie swoich amatorów..
Adam/ZUB3R 14.01.2013 22:01
oj tam, oj tam
babajaga1969 14.01.2013 13:14
trochę kalorii ma, ale w zimowe dni i dla lepszego samopoczucia tak trzeba - smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak