Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy sernik na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 500 g
śmietana 30% 300 ml
gorzka czekolada 300 g
cukier 3/4 szklanki
biszkopty okrągłe do wyłożenia tortownicy
wiśnie bez pestek

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy sernik na zimno

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,śmietanę ubić.Mascarpone utrzeć z cukrem,dodać roztopioną czekoladę i wymieszać.Potem dodać ubitą śmietanę oraz wiśnie (mogą być mrożone,świeże lub z kompotu ja dałam mały słoik konfitury z całymi wiśniami) i delikatnie wymieszać.Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami.Wstawić do lodówki na min. 8 godzin.Przed podaniem udekorować wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 04.01.2014 17:47
pyszny sernik!
Alex_M 02.01.2014 11:31
pyszny deser :)
pestka 03.05.2013 10:47
czekoladowego sernika na zimno nie jadłam - bardzo ciekawy
Ewelina47 19.04.2013 20:55
pysznie wygląda
owca441 15.01.2013 20:15
pyszności
GOSIA18 15.01.2013 16:36
pyszności
Karolcia12 14.01.2013 22:25
smakowicie wygląda, aż by się zjadło od razu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak