Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z króliczymi pulpetami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
jajko 1
makaron
masło roślinne
koncentrat pomidorowy
Papryka słodka mielona Prymat
bazylia
sól
królik

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z króliczymi pulpetami

Mięso królicze , obraną włoszczyznę oraz liść laurowy zalać w garnku dwoma litrami osolonej wody i ugotować. Wywar odcedzić. Mięso oddzielić od kości i przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko doprawić solą i pieprzem , dobrze wymieszać . z masy mięsnej uformować kulki i włożyć do gotującej( osolonej) wody.Gdy pulpety wypłyną, wyjąć je łyżeczką cedzakową i przełożyć na talerz. Cebulę pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Wywar zagotować, dodać cebulę, koncentrat pomidorowy i gotować przez około 5 minut. Doprawić pieprzem i papryką. Do głębokich talerzy dajemy kulki z królika makaron i zalewamy gorącą zupą i posypujemy oreganem i bazylią . Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.01.2013 09:01
lubie taką
Vanilla
Vanilla 15.01.2013 15:56
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak