Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z kapustą pekińską

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 litra
ziemniaki 2 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
zielona część pora 10 cm
kukurydza w puszce 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 ziarna
sól i pieprz do smaku
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z kapustą pekińską

Warzywa obierz i umyj. Ziemniaki pokrój w kostkę, pora i selera na wąskie paski, marchewkę oraz pietruszkę w półplasterki.
Zagotuj bulion z liściem laurowym i zielem angielskim. Dodaj do niego wszystkie wyżej wymienione warzywa. Kiedy będą już prawie miękkie, pokrój kapustę pekińską na dość duże kawałki (ja zrobiłam tak: odkroiłam 1/4 kapusty od strony czubka główki, czyli same najdelikatniejsze liście, przekroiłam na pół i dalej na centymetrowej szerokości paski) i dorzuć ją do zupy. Dodaj również kukurydzę z puszki. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz nadać zupie trochę więcej „konkretu”, to zapraw ją śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.01.2013 00:02
fajna :)
Karolcia12 15.01.2013 22:43
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak