Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z pomarańczą i selerem naciowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1/2 opakowania
pomarańcza 2 szt
seler naciowy 1 kawałek
cebula 1/2 szt
olej rzepakowy
sok z cytryny
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z pomarańczą i selerem naciowym

Liście szpinaku myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Liście układamy dekoracyjnie na talerzach. Pomarańcze obieramy dokładnie i kroimy w plastry. Plastry układamy na szpinaku. Seler naciowy myjemy i kroimy w plasterki dodajemy do sałatki. Dodajemy także kilka piórek białej cebuli. robimy sos mieszamy olej z sokiem z cytryny 2:1 dodajemy sól do smaku i wyciśnięty czosnek mieszamy. Takim sosem polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.01.2013 15:28
pięknie podane,super
mufinka79 12.01.2013 12:18
bajecznie się prezentuje
eMMe 12.01.2013 10:47
wygląda smakowicie:)
Adamorek 12.01.2013 09:25
wygląda bajecznie, ale to nie moje smaki
Cukiereczek13 12.01.2013 08:38
ale super wygląda ;)
iwa643 12.01.2013 08:15
Polecam bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak