Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
masło 125 gram
margaryna 125 gram
cukier puder 1/2 szklanki
żółtko jajek 1 sztukaa
galaretka 1/2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 1/2 szklanki
banan 3 sztuki do środka
banan 3 sztuki na wierzch
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/265117/biszkoptowe-ciasteczka.html - tutaj znajdziecie przepis na biszkopt.

Masa:
w 1/2 szkance gorącej wody rozpuszczamy galaretkę wraz z 2 łyżkami żelatyny. Z masła , margaryny i żółtka oraz cukru pudru robimy masę-miksujemy by uzyskać jednolitą konsystencję. Do powstajej masy dodajemy przestudzoną galaretkę, wlewamy powoli ciągle miksując. 3 banany ścieramy na tarce i dodajemy do masy. Na biszkopt wykładamy masę, wykładamy pokrojonego w plastry banana i zalewamy dowolną galaretką , prawie tężejącą gdy już mama będzie zastygnięta, dlatego na kilka godzin przed wstawiamy ją z biszkoptem do lodówki,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.08.2013 07:43
Super ciacho :)
gusia1000 09.04.2013 20:40
Dobre ciasto.
TEtalicha 16.02.2013 23:12
lubię je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak