Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczne zrazy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kilograma
ogórek kiszony 5 sztuk
boczek wędzony 4 plastry
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Musztarda delikatesowa Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
mąka do obtoczenia
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczne zrazy

Łopatkę kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Wierzch każdego solimy, a następnie marynujemy musztardą. Na każdym układamy pokrojone w słupki kawałki ogórka kiszonego, boczku wędzonego, papryki czerwonej i cebulki.
Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Obtoczone w mące obsmażamy na gorącym oleju. Przekładamy do rondla z przygotowanym wcześniej bulionem warzywnym.
Dusimy do miękkości. Sos można zagęścić odrobiną mąki. Na koniec zrazy posypujemy majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 29.01.2013 10:52
świetny przepis
Katarzyna59 21.01.2013 12:28
fajne
angelika14 13.01.2013 17:27
lubię zrazy a w takim sosiku wręcz ubóstwiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak