Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 400 g
soku z cytryny 3 lyżki
sosu sojowego 1 łyżka
miodu 1 łyżka
papryki słodkiej w proszku 1 łyżki
sól szczypta
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
olej sojowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka z grilla

Filety pokroić w paski grubości 0,5cm i dłg 2 cm. Sok cytrynowy wymieszać z olejem sojowym, miodem i imbirem, doprawić solą i papryką. Mięso polać marynatą i odstawić na 1 godzinę, od czasu do czasu przewracając.
Kawałki mięsa nadziać na 4 drewniane patyczki i skropić olejem. Piec na aluminiowej tacce do grillowania, na złoto brązowy kolor około 10 minut. Raz obrócić i posmarować wysmażonym olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak