Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z czarną porzeczką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki mrożone 1 szkl.
jajko 5 szt.
cukier 1 1/3 szkl.
olej 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
masło do posmarowania blachy
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blachy
mąka pszenna 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: babka z czarną porzeczką

Kroki postępowania

1
Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - babka z czarną porzeczką foto
2
Jajka ubić z cukrem.Dodać olej.Ubić.Dodać mąkę.Wymieszać.
Krok 2 - babka z czarną porzeczką foto
3
Następnie do ciasta dodać 2/3 rozmrożonych owoców.Wymieszać.Blachę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Przełożyć ciasto do blachy.Po wierzchu posypać resztą porzeczek.Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopnii około 50 min.
Krok 3 - babka z czarną porzeczką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 22.07.2013 23:38
smaczny dodatek
Alex_M 14.01.2013 12:38
z porzeczkami! mniam!
Danost 13.01.2013 22:48
chetnie bym skosztowała takiej babeczki
kasiek 13.01.2013 21:44
pychotka
ilka_86 13.01.2013 20:17
smaczny wypiek:)
Noruas 13.01.2013 19:48
fajmy przepos, brzmi prosto i smacznie
ONY_za_kare 13.01.2013 19:33
pycha babeczka
ewelina/bunia 13.01.2013 19:30
lubię
Monika58 13.01.2013 19:27
smaczne
aisoglam 13.01.2013 19:21
Pyszny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak