Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cappuccino

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 paczka
mleko 2 szklanki
cappuccino 4 łyżki
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
serek mascarpone 500 g
cukier puder 2 łyżki
śnieżka 2 opakowania
mleko do śnieżki
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
woda ¾ (do galaretki)
woda ¾ (do żelatyny)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappuccino

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć w niej biszkopty namoczone w kawie.

Mleko zagotować, dodać do niego cappuccino i kawę, dokładnie wymieszać i odstawić do całkowitego wystygnięcia.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystygnięcia.

Jedną śnieżkę ubić wg przepisu.

Serek mascarpone wymieszać razem z cukrem pudrem. Do gotowej masy dodać śnieżkę, zimne mleko z kawą oraz żelatynę i wszystko dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Całą masę wylać na biszkopty.

Drugą śnieżkę ubić wg przepisu. Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki wrzącej wody i odstawić do stężenia. Tężejącą wymieszać ze śnieżką i wylać na masę kawową. Ciasto odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 22.01.2013 13:59
pycha
aisza1 22.01.2013 13:59
pycha
msmors 20.01.2013 16:30
pyszne
meg1984 20.01.2013 16:02
na pewno bardzo dobre, bo uwielbiam cappuccino :)
Wiesława1 20.01.2013 15:57
pyszne
kokoszka
kokoszka 20.01.2013 15:29
dobre
Lemon 20.01.2013 14:48
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak