Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasoli z puszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 25 dag
ziemniaki 70 dag
drobny makaron 6 łyżek
masło 3 łyżki
śmietana 18-procentowa 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 6 szklanek
bulion warzywny 3 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasoli z puszki

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka i zalewamy 6 szklankami wody. Dodajemy kostki bulionowe, zagotowujemy, wrzucamy makaron i gotujemy ok. 20 min. na małym ogniu. Fasolę wraz z zalewą dodajemy do zupy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na maśle i dodajemy do zupy. Zupę zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak