Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kisielowe - trzy kolory
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać żółtka, proszek do pieczenia i stopione masło - wymieszać dokładnie, a powstałą masę podzielić na trzy części.
Każdą część połączyć z innym smakiem kisielu oraz łyżką mąki ziemniaczanej, a do kisielu wiśniowego, zamiast mąki, dodać kakao.
Blaszkę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą - na dno wylać kolejno masy w różnym kolorze - kakaowa powinna być na dnie, bo jest najcięższa - można dodatkowo przemieszać masy patyczkiem do szaszłyków, aby stworzyć wzór.
Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170-175*C z termoobiegiem - stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.
Po ostudzeniu można ciasto polać polewą czekoladową, posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem.