Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski z karkówki na kapuście kiszonej w rękawie pieczone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 300 g
kapusta kiszona 300 g
pieczarki kilka szt
ogórki konserwowe 2 szt
ząbek czosnku 2
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
sól
pieprz
olej 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski z karkówki na kapuście kiszonej w rękawie pieczone

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroimy w kostkę i doprawiamy lekko solą i pieprzem
Krok 1 - Kąski z karkówki na kapuście kiszonej w rękawie pieczone foto
2
Kapustę szatkujemy. Do rękawa do pieczenia wkładamy kapustę, na nią kawałki mięsa. Pieczarki obieramy ze skóry i wrzucamy do rękawa. Dodajemy obrany i pokrojony na kawałki czosnek i resztę przypraw.
Krok 2 - Kąski z karkówki na kapuście kiszonej w rękawie pieczone foto
3
Całość polewamy olejem. Worek zamykamy klipsem i robimy w nim kilka małych dziurek. Rękaw kładziemy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok godziny. Gotowe danie posypujemy drobno posiekanymi ogórkami.
Krok 3 - Kąski z karkówki na kapuście kiszonej w rękawie pieczone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 15.08.2013 21:52
pyszne jedzonko
Poison1988 22.01.2013 07:44
oryginalne i musiało świetnie smakować :)
kala9287 21.01.2013 21:48
smacznie
gosia56 21.01.2013 20:48
super
ao_12 21.01.2013 20:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak