Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z pieczarkami i ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
kukurydza w puszce 1 puszka
majonez 3 łyżki
pieczarki 400 g
cebula 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z pieczarkami i ryżem

Pieczarki obrać, umyć i pokroić na małe kawałki. Podsmażyć wraz z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości tłuszczu. Pod koniec smażenia przyprawić Kucharkiem magi solą.
Szklankę ryżu ugotować w osolonej wodzie.
Do miski wrzucamy ugotowany, odcedzony ryż, usmażone pieczarki z cebulką, kukurydzę z puszki, i 2 jaja na twardo pokrojone w kostkę. Kiedy ryż i pieczarki ostygną dodajemy majonez. Mieszamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.03.2013 12:40
smaczna i szybka wykonaniu
Aneta41 01.02.2013 21:30
ja tez nie jadlam:)
rjustysia 28.01.2013 13:21
zastanawiam się, czy kiedykolwiek jadłam sałatke z ryżem :) chyba nie, czas spróbować :)
Bernadeta1 24.01.2013 01:13
bardzo smaczna,jadłam
safcia 22.01.2013 15:33
tak jeszcze nie jadłam choć znam i nazywam sałatką królewska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak