Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostry sos pomidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidorów 8
cebule 2
ząbek czosnku 2
cukier 1/4 szklanki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
ostra musztarda łyżeczka
chili 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ostry sos pomidorowy

Pomidory ze skurką pokroić na kawałki, cebulę w kostkę, czosnek drobno posiekać. Na patelnię wlać wino i rozpuściś w nim cukier z musztardą i chili, właożyć rozdrobnione jarzyny, gotować na małym ogniu pół godziny. Sos wystudzić, zmiksować, przetrzeć przez plastkikowe sito, aby oddzielić pestki i skurki. Przecier znów zagotować, pzelać do słoiczków i pasteryzować 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 10.04.2014 22:45
super sosik))
Mati13 23.06.2011 21:31
fajny
Beata73 30.09.2010 14:06
bardzo lubię taki sos!
Łucja1 20.09.2010 14:47
wspaniały do dan z mięska i nie tylko!
mamusia1 12.09.2010 15:06
pyszny i aromatyczny! polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak