Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
śmietana 30% 150 ml
koperek 2 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w sosie koperkowym

Filet pokroić na mniejsze kawałki.
Masło rozgrzać na patelni i obsmażyć mięso z dwóch stron.
Doprawić solą i pieprzem.
Dodać śmietanę i gotować jeszcze 5 minut pod przykryciem.
Wyłączyć gaz, dodać koperek i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.04.2013 19:49
napewno pyszne
Bernadeta1 17.02.2013 11:30
w takim sosiku nigdy nie robiłam a musi być pyszne
GOSIA18 18.01.2013 19:17
ja robię bez bez masła, puszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak