Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z fasolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 kg
fasola Jaś 400 g
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z fasolą

Namocz fasolę w zimnej wodzie przez 12 godzin. Odcedź ją, zalej ponownie wodą i gotuj aż będzie miękka. Białą kapustę poszatkuj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedzoną kapustę i fasolą wymieszaj. Dodaj masło. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak