Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świeżynka z dawnych lat

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pachwinka 2 kg
mięso wieprzowe bez kości 1 kg
czosnek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: świeżynka z dawnych lat

Świeżynka jest idealną alternatywą dzisiejszej wędliny i przypomina smak z dzieciństwa

Mięso kroimy w kostkę, podlewamy lekko wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy. Pod koniec duszenia dodajemy sól, pieprz i pokrojony czosnek. Mięso musi się rozgotować. Gorącą przekładamy do słoików i zamykamy na gorąco
Tak przygotowana świeżynka idealnie nadaje się do dłuższego przechowywania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej8 24.02.2013 20:29
mniam mniam
fotoviderek 20.01.2013 10:00
To jest to. Uwielbiam :)
safcia 19.01.2013 11:03
pycha
Krzysztof15 19.01.2013 10:48
smakowite
Alex_M 19.01.2013 10:00
pysznosci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak