Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hot-dog z ciasta francuskiego nieco inaczej

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
parówki 4 sztuki
jajko 1 sztuka
olej do nasmarowania blachy

Przepis i sposób przygotowania na: Hot-dog z ciasta francuskiego nieco inaczej

Kroki postępowania

1
1. Ciasto francuskie przycinamy na długość parówek i szerokość tak by je dookoła zawinąć (8-9cm).
Krok 1 - Hot-dog z ciasta francuskiego nieco inaczej foto
2
2. Parówki dokładnie zawijamy w ciasto końce zlepiamy.
Krok 2 - Hot-dog z ciasta francuskiego nieco inaczej foto
3
3. Robimy nacięcia, uważając aby nie rozciąć ich do końca.
Krok 3 - Hot-dog z ciasta francuskiego nieco inaczej foto
4
4. Całość zwijamy w koło a końce spinamy wykałaczką. Sprawdzamy czy wszystkie plasterki są rozdzielone. Stawiamy na blaszkę wysmarowaną olejem a z wierzchu smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200stopni.
Krok 4 - Hot-dog z ciasta francuskiego nieco inaczej foto
5
5. Pieczemy około 25 minut w 200 stopniach. (aż ciasto będzie przyrumienione). Zwykła parówka w niezwykłym stylu :)

SMACZNEGO :)
Krok 5 - Hot-dog z ciasta francuskiego nieco inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.04.2014 08:33
bardzo fajny pomysł
barbara11561 15.09.2013 10:59
Rewelacyjnie wyglądają,na pewno kiedyś wykorzystam Twój pomysł,jeśli nie masz nic przeciw temu??:)
mysza75 04.03.2013 15:02
Super pomysł z tym ciastem :-)
Rafał10 25.02.2013 19:58
super pomysł świetnie wygląda !
aisoglam 23.01.2013 12:36
Wianuszek :) Rewelacja!
Botwinka 22.01.2013 10:28
świetnie wyglądają,poproszę jeden :)
Bernadeta 21.01.2013 18:04
smaczne hod-dogi!
Renia1 21.01.2013 10:39
świetna przekaska!
dagmara020 20.01.2013 19:02
super pomysł:)
Aneta41 20.01.2013 11:38
muszę kiedyś spróbować
tomek18 19.01.2013 21:13
pycha
tessinka 19.01.2013 19:03
fajny pomysł
fotoviderek 19.01.2013 18:14
Pomysłów to Ci nie brakuje :) Coś wspaniałego :) Z wyglądu szóstka :) Z chrupiącego smaku również :)
MAR3STA 19.01.2013 17:49
fajny pomysł
Anna169Hosz 19.01.2013 16:48
Piękne wykonanie - podziwiam!
Poison1988 19.01.2013 16:00
Sylwio może ser wypłynąć jak się roztopi i parówka razem z nim jak przetnie Ci się do końca. Zawsze możesz przytrzymać je wykałaczką, wtedy parówka nie powinna uciekać ;) tyle, że trochę tych wykałaczek zużyjesz ;)
pajbek 19.01.2013 15:37
Super pomysł na parówkę :-)
mikrusiak 19.01.2013 14:58
rewelacja...:D
Ania321 19.01.2013 14:24
Ciekawe hot-dogi :)
Konczi 19.01.2013 14:23
Super spiralka :)
zielonamorelka 19.01.2013 13:55
myslicie ze wyjdzie jak sie do przekrojonych parowek wlozy ser i dopiero zawinie?wtedy chyba lepiej nie robic juz wiankow bo ser wyplynie prawda?
zielonamorelka 19.01.2013 13:53
jakie piekne wianuszki zapisuje sobie przepis i zrobie dla brata jak tylko wroce do domu po sesji:D
ewka1978 19.01.2013 13:05
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak