Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem i bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag.
margaryna 5 dag.
mleko 150 ml.
drożdże 3 dag.
żółtko jajek 2 szt.
mąka pszenna do posypania
sól szczypta
ser półtłusty 0.5 kg.
śmietana 1 łyżka
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1.5 dag.
rodzynki 4 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem i bakaliami

Kroki postępowania

1
Drożdże pokruszyć, rozpuścić w mleku.Odstawić do wyrośnięcia.Nastepnie dodać do mąki posiekanej z margaryną.Wymieszać.Dodać żółtko i szczyptę soli.Zagnieść ciasto.Przykryć czystą ściereczką.Odstawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - pierogi z serem i bakaliami foto
2
Stolnicę posypać mąką.Rozwałkować ciasto.Wyciąć kółka.
Krok 2 - pierogi z serem i bakaliami foto
3
Ser przepuścić przez maszynkę.Nastepnie dodać do niego śmietanę cukier,cukier waniliowy i bakalie.Dobrze wymieszać.Na każde kółko wkladać nadzienie serowe.Dobrze sklejać pierożki.Smażyć na rozgrzanym,głębokim tłuszczu.
Krok 3 - pierogi z serem i bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 15.02.2013 22:07
rewelacja, wyglądają cudnie
dianix 15.02.2013 22:07
rewelacja, wyglądają cudnie
tessinka 19.01.2013 18:57
fajne smaki :)
Zdzisław 19.01.2013 18:55
ale bym zjadł ze 4 pierogi
gosia56 19.01.2013 17:14
super
Sisterskitchen 19.01.2013 16:30
ciekawy pomysł
Poison1988 19.01.2013 16:20
fajna propozycja, ja na bakalie nie wpadłam :)
V_kuchareczka 19.01.2013 16:17
super
pajbek 19.01.2013 15:34
Fajny przepis :-)
Adam/ZUB3R 19.01.2013 15:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak