Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka gotowana w piwie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 3 duże
ziele angielskie 5-7 szt.
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
piwo 1/2 litra
włoszczyzna suszona 2 łyżki drobna
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czosnek 2-3 ząbki
cebula 1 duża
golonka 1 tylna

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka gotowana w piwie

Golonkę oczyścić ze szczeciny, umyć pod bieżącą wodą i włożyć do garnka - dodać przyprawy i wszystko zalać gorącą wodą, aby nakryła golonkę.
Gotować na niewielkim ogniu, aż część wody odparuje, a golonka będzie na wpół miękka.
Wlać butelkę piwa, przemieszać wywar, dodać cebulę naciętą na krzyż, nakryć pokrywką i gotować do miękkości mięsa.

Podawać z musztardą, chrzanem i pieczywem.
Wywar odparować i wykorzystać do przygotowania sosu/zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 19.01.2013 23:03
super przepis
adelajda 19.01.2013 21:40
ja robię w piwie ale w piekarniku, bardzo lubimy !
barbara11561 19.01.2013 21:23
pysznie kusi swoim wyglądem:)
gosia56 19.01.2013 20:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak