Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa porowo-pieczarkowa z pulpecikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 25 dag
mięso mielone drobiowe 25 dag
por 1 szt
pieczarki 20 dag
serek topiony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa porowo-pieczarkowa z pulpecikami

Mięso mielone wymieszać z jajkiem,dodać pól cebuli bardzo drobnej pokrojonej, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Uformować pulpeciki i gotować w 2 litrach wody z datkiem kostki rosołowej przez około 20 minut. Po ugotowaniu pulpeciki wyjąć.
Por oczyścić, opłukać i drobno pokroić białą część. Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Drobno pokroić pół cebuli. Wszystkie te składniki udusić na maśle i dodać do wywaru pozostałym po gotowaniu pulpetów. Gotować do miękkości składników zupy. Dodać 1 kremowy serek topiony, liść laurowy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć do zupy ugotowane pulpeciki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.02.2014 08:56
pyszna zupka
m1monika 29.10.2013 09:07
smaczna zupka :-)
Jansko 27.04.2013 12:42
pyszne jedzonko
Stenka 08.02.2013 10:45
polecam
Skoter 21.01.2013 16:10
ciekawy przepis
matesko 21.01.2013 11:22
zrobię
Andrzej8 20.01.2013 11:29
moja mamusia robi taką samą
safcia 20.01.2013 10:46
pycha
jasiek 20.01.2013 10:06
lubię zupki z mięskiem
okrysia 20.01.2013 09:58
Smaczne to!
ONY_za_kare 20.01.2013 08:57
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak