Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
czekolada do picia 2 saszetki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek. Do miseczki wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz czekolady w proszku. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami.
Krok 1 - Biszkopt czekoladowy foto
2
Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 20 minut.
Krok 2 - Biszkopt czekoladowy foto
3
Smacznego
Krok 3 - Biszkopt czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.07.2013 07:23
fajny biszkopcik
alaaa 22.04.2013 20:39
z czekoladą nie robiłam,,,
pajbek 09.02.2013 13:32
Ciekawy przepis na biszkopta :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak