Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 200 g
mięso mielone 500 g
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
kukurydza 1 puszka
żółty ser 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jęczmiennej

1. Gotujemy kaszę wg przepisu.
2. Cebulkę kroimy drobno i smażymy razem z mięsem mielonym.
3. Dodajemy do mięsa wyciśnięty czosnek i koncentrat pomidorowy. Mieszamy razem.
4. Mieszamy mięso z kaszą i kukurydzą odsączoną z zalewy. Doprawiamy do smaku.
5. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy startym żółtym serem.
6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na 15 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 18.02.2013 16:58
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak