Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z oscypkiem i groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 40 dag
czosnek 3 ząbki
groszek konserwowy 3 łyżki
dymka ze szczypiorem 3 szt
oscypek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
oliwa 1 łyżka
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z oscypkiem i groszkiem

Groszek osączamy z zalewy.Filety osączamy z oleju i kroimy na małe kawałki.Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i nasion, kroimy w kostkę i mieszamy z groszkiem. Ser kroimy w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Na półmisku układamy na przemian plasterek sera, kawałek ryby.Czosnek obieramy i ucieramy z odrobiną soli i szczyptą cukru, mieszamy z oliwą i drobno posiekaną dymką, groszkiem i papryką i układamy ozdobnie na półmisku z śledziem i serem. Na koniec posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak