Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z kiełbasą i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 kg
mąka ziemniaczana 25 dag
kiełbasa 30 dag
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z kiełbasą i serem

Ugotowane ziemniaki od[parować i jeszcze ciepłe przepuścić przez praskę. Podzielić na 4 części i dołożyć 1/4 cześć maki ziemniaczanej. Kiełbasę i ser pokroić na drobną kostkę i wymieszać. Wyrobić ciasto i uformować z ciasta wałek, kroić na kawałki, uformować placuszek i na każdy nałożyć nadzienie i skleić. Gotować pyzy w osolonej wodzie przez 5 minut od czasu wypłynięcia pyz na wierzch.
Podawać z przesmażoną cebulką i skwareczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 26.10.2013 19:08
bardzo dobre
Bernadeta1 20.07.2013 11:11
fajny przepis
matesko 06.02.2013 10:31
smaczne
okrysia 02.02.2013 10:42
Smaczne to!
Stenka 02.02.2013 08:24
lubię pyzy i robię coraz to z czym innym, polecam
adelajda 28.01.2013 16:31
lubię takie nowości !
Simeo 28.01.2013 14:54
ciekawe
kupiska 28.01.2013 14:30
Fajnie cos nowego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak