Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa-krem z białych warzyw

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsno-warzywny 500 ml
biała część pora 100 g
korzeń pietruszki 200 g
Korzeń selera 60 g
ser feta 50 g
ząbek czosnku 1

Przepis i sposób przygotowania na: zupa-krem z białych warzyw

Warzywa obierz, umyj, podziel na dowolne kawałki i ugotuj w wywarze z dodatkiem ziół prowansalskich. Kiedy będą miękkie, zestaw z kuchenki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ser i zmiksuj na gładko. Podawaj z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brenia 28.01.2013 18:02
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak