Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"NIBY" gołąbki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
ryż 8 łyżek
kasza manna 8 łyżek
jaja 5 szt
kapusta biała 1/5 szt
kostki rosołowe 2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: "NIBY" gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę przekręcić przez maszynkę.
Krok 1 - "NIBY" gołąbki foto
2
Jaja ubić, dodać resztę składników, sól, pieprz do smaku i wymieszać.
Krok 2 - "NIBY" gołąbki foto
3
Z przygotowanej masy formować kulki, obtaczać w bułce (dodatkowej) i smażyć na oleju. Usmażone kulki wyłożyć do prodiża lub brytfanny i zalać 1,5 L wody z kostkami rosołowymi i koncentratem pomidorowym. Piec 1h 20min
Krok 3 - "NIBY" gołąbki foto
4
Podawać z sosem pomidorowym najlepiej własnej roboty
Krok 4 - "NIBY" gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.03.2013 10:04
świetny pomysł na obiad
Andrzej8 06.03.2013 19:38
aż ślinka leci
ewasylwia 29.01.2013 14:46
fajny pomysł
Poison1988 29.01.2013 00:13
robię bardzo podobnie :) znikają w zawrotnym tempie :)
Adrian3 28.01.2013 21:15
super
gosia56 28.01.2013 20:14
PYCHA
safcia 28.01.2013 19:33
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak